Cele mai iubite cinci

LITTLE BLACK JACKET Nimic nu spune mai multe despre noi decât obiceiurile pe care le avem. Curiozitatea ne este ispitită permanent prin faptul că în zilele noastre fiecare împărtășește atât de mult în colțișorul lui din spațiul virtual și, inevitabil, ajungem să ne întoarcem frecvent la câțiva oameni (vorbesc despre oamenii care ne inspiră, nu despre cei care, nefericiții, au făcut greșeala să ne supere cu ceva de-a lungul vieții. Da, că sunt ex-ceva sau bitches we love to hate, un ghimpe sau doi are fiecare în coaste).

Dimineața (când ne bem pe îndelete cafeaua), la serviciu (când o pauză se cere cu semnul exclamării) sau, pur și simplu, când simțim nevoia să vedem ceva frumos fiecare începem periplul în mediul virtual: de la bloguri de modă sau paginile personale de pe Facebook, până la conturi de tumblr sau siteuri specializate – vizităm și comentăm. Likeurile, numeroase shares și vizualizările determină pe aproape toată lumea să posteze instantanee atât din domeniul profesional cât și din viața personală. Și tuturor pare să ne placă. Și niciodată cererea nu cred ca a cunoscut o ofertă mai satisfăcătoare ca acum. Fenomenul a luat amploare depășind granița rețelelor de socializare. Personal urmăresc cu plăcere: Operațiunea Dulapul a revistei Elle, mai ales că Domnica sau Maurice aleg mereu tipe care emană subtil aer de lider, dar care își păstrează feminitatea. Dacă ai văzut vreodată propuneri vestimentare prin reviste/editoriale și te-ai întrebat who the fuck has the money to buy and wear this shit? ei bine, cei doi stiliști te fac să vezi dressinguri de vis. Vocea Domnicăi se face simțită și în articolele Behind the cover sau în Elle reportaj, iar faptul că povestește cu lux de amănunte despre bune și rele în modă, despre încercările pe care le întâmpină la ședințe foto sau întâmplări absurde de la săptămânile modei, dă o anumită căldură întregii reviste.

cats1 Mai apoi este proiectul A camera a celor de la Apage.ro.  Ideea este simplă: un aparat foto, un om, o zi din viața lui în 20 de poze. Imi place la nebunie, mai ales că poți să vezi ce anume întelege fiecare prin “frumos” sau “interesant” și ce îi face pe oameni să reacționeze în mijlocul cotidianului. Niciodată nu știi la ce să te aștepti. E grozav, check it here!

a_cameraRubrica Cele mai iubite 5 a celor de la sub25.ro este una dintre preferatele mele. Și nu doar pentru că e atât de strâns legată de modă, ci pentru că apelează direct la fondul afectiv al persoanelor care trebuie să răscolească printre amintiri și să îți spună cu propriile cuvinte de ce tocmai acele 5 articole vestimentare sunt cele mai iubite. Fără fashion editori care să aleagă ce este mai mișto din dulap, fără fotografi profesioniști care să prindă materialele sau bijuteriile în cea mai avantajoasă lumină. O rubrică raw și savuroasă:

1
Și tot citind, și tot răscolind, între life changing decisions și mutări, m-am trezit în fața propriei mele operațiuni cu întrebarea în minte: ce e de salvat și ce e de donat? M-am pus pe scris iar răspunsul îl găsești aici, alături de multe alte iubite cinci, într-o confesiune pe care sper să o citești cu placere – check it here!

2 Revăzându-mi lista oftez involuntar. Rochia nu e cu mine, iar ponchoul a îmbrățișat atât de frumos un om iubit exact când citea postarea mea. A rămas acolo în schimbul unei imagini pe care n-am s-o uit prea curând. Moda marchează teritoriul? Momentan iau o linguriță de Paxeladine, un sirop odios care îmi amintește de copilărie, cumpărat tot de acest om drag pe vremea când îi plăcea să aibă grijă de mine. Gândul îmi zboară la Andreea Macri, Marian Pălie, Irina Marinescu, Maurice Munteanu, Dana Păun, Diana Ioana Mărășoiu și alți oameni pe care îi urmăresc cu plăcere și mă inspiră … dar asta într-o postare viitoare. Până atunci poate îmi lasă cineva proiecte asemănătoare să mă delectez în continuare 🙂

Click, click! 😀 Stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *