Plastic Loving Disco Queens AW `14/`15 by Mihai Dan Zarug

Într-o zi, neașteptat de ploioasă și de gri pentru luna martie, peste douăzeci de modele, în grupuri sau singure, se prezentau la showroomul lui Mihai Dan Zarug. Totoro, schnauzerul casei, entuziasmat de vizită, a fost cel care ne-a întâmpinat și s-a asigurat ca scurta noastră vizită să fie plăcută. I-a iesit. Niciuna nu am rezistat fermecului său. Rând pe rând ne-am dezbrăcat de hainele noastre și am pus pe noi nu doar noua colecție, ci și o persona imaginată de Mihai Dan Zarug, descrisă atât de fermecător de Maurice Munteanu. (Mihai Dan Zarug si Totoro)

0Z2A8864_1

Nanette, Nicole, Anais, Wanda, Jo, Ingrid, Ivette, Alba, Olga, Cozette, Simone, Jo, Margo au fost doar câteva dintre personajele care au prins viață odată ce îmbrăcam ansamblurile vestimentare pregătite. Adio, Andreea, Raluca, Monica, Lucia, Alexandra, Fica ș.a. Nu ne mai striga nimeni pe numele real. Mie mi-au spus Fifi, exact cum îmi zicea și cel mai bun prieten al meu din copilărie (How about that, Tofy?). Mi-a plăcut mult ținuta mea: un ansamblu Verginica Manoleaski alcătuit dintr-o fustă plisată din tafta beteală și o cămașă, întreruptă brusc de nevoia transhumantei, din poplina de bumbac. Datorită faptului că nu am purtat tocuri m-am simțit în elementul meu. Eram tot Fifi, însă cu zece ani în plus, pe alt teren de joacă.

colaj_mdz

Catwalk photos – Cătălin Opriţescu (Lightaholic)

Colecția a fost inspirată de universul sălilor de sport, precum şi de echipamentul sportiv. Acest styling, care a presupus ca inclusiv rochiile de seară să fie purtate cu sneakers, a creat destulă vâlvă și pe plan internațional și a împărțit deja iubitorii de modă în două tabere. Adevărul e că modelele vor fi primele victime ale acestui trend: încălțăminte comodă vs. tocuri amețitoare? Competiția e câștigată din start de prima categorie.

page3

Details & backstage:

page1b

page2b(photo: arhiva personală, Laura8 – accesorii, Alexandra Simiean)

Dacă te-ai întrebat vreodată cine poartă așa ceva? – ei bine, Maurice Munteanu a făcut o prezentare succintă a fiecărei ținute/personaj în timp ce defilam și nu a ezitat să nominalizeze chiar persoane din sală cărora li s-ar potrivi de minune. Descrieri haioase ale ținutelor precum: de îmbrăcat când vrei să înlocuiești soțul cu amantul, ideale pentru mersul la Bibliotecă – nu la Discotecă, dimineți petrecute pe treptele tribunalului (în cazul unui divorț), care invită la dragoste  etc. Ce să mai zic de denumirile ansamblurilor: Lasa-mă ca să te las, Să moară Margiela de ciudă, Colivia Nebunelor, Simfonia Ciuleandra, Monica Bellucci se întoarce, Nu dansez – așa merg eu, Hedi Slimane sună întotdeauna de două ori – ai zâmbit, recunoaște. Acum hit play și enjoy the show:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *