Alegorii primăvăratice cu Alina Botea

Primăvara mea a început, pe plan profesional, cu o doză serioasă de caramel și a continuat cu noua colecție a Alinei Botea. Anul 2014 marchează a treia noastră colaborare și este, de departe, preferata mea. Se spune că the third one`s a charm – o fi cu noroc sau nu, de acest lucru nu îmi dau seama încă, cert este că am avut o zi perfectă de care îmi vor aminti mereu aceste poze. Să ne întoarcem puțin în timp, în 2011 mai exact…

8-styling-alina-botea-spring-summer-2014_b

2011 a fost anul în care m-am decis să văd cât din tot ce realizasem până atunci se datora mie și cât datoram contextului în care mă aflam. Prin urmare mi-am luat avânt, am închis ochii și am sărit… afară din zona mea de confort. Nu doar că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată, ci datorită acestui salt am cunoscut oameni care mi-au schimbat viața prin gesturi mărunte sau prin acte pe care eu le-am numit voturi de încredere și pe care le-am împământenit în caracterul meu, încercând ulterior să le acord și eu celor din jur care așteptau doar un ”știu că poți”/”sunt alături de tine” atât prin vorbe, cât și prin fapte. Ce e credința dacă nu o încredere neclintită în lucrurile care nu se văd?

*

2011 a fost anul în care Alina a făcut parte, pentru prima dată, din delegația Romaniei la Berlin Fashion Week. M-am simțit super mândă să fac parte din proiect. A fost și anul în care mie mi s-a umflat o măsea cu câteva ore înainte de shooting. Totuși, echipa a venit după mine și Eugen Lazea, cu trusa lui miraculoasă, m-a machiat, reușind să estompeze disproporția feței. Acum îmi vine să râd când îmi amintesc, însă atunci abia îmi stăpâneam lacrimile. M-am delectat cu sandale Prada, rochii din mătase imprimate digital cu fulgi, pantaloni strălucitori, paltoane, cămăși și bijuterii semnate Jennifer Delplanque; a fost anul basmelor de iarna, cu mult verde brad, roz pal, gri oțel. Am strălucit, la propriu, datorită machiajului – Eugen nu s-a zgârcit deloc cu o pudră sidefată pe care a aplicat-o generos, după ce a golit-o într-o farfurie, atât pe față cât și pe păr. (Make-up & hairstyle – Eugen Lazea; foto – Andrei Budescu )

final_3

page

 *

2012 a fost anul în care am experimentat o zi de vară caldă şi leneşă. Frânturi de lumină prin frunzele unui copac sub care stai întins. O amintire colorată. O bătaie de aripi transparente pe luciul apei. Iarba de un verde crud. Baloanele de săpun plutind. O libelulă rătăcită. În jur prieteni, petrecere, vin, şampanie, dragoste, timp zburând în soare… O colecţie de vară lejeră, vaporoasă, fluidă. Linia anilor `80 este reinterpretată într-o suită de ţinute în care exuberanţa cromatică dă farmec şi libertate imaginaţiei. Aripile şi corpul filiform ale libelulei devin pretext pentru tăieturile hainelor. Printul urmează zborul colorat şi haotic al micuţei insecte. Materialele folosite sunt satinul din matase, voalul, tulle-ul, docul din bumbac, tricotul din bumbac şi taftaua. Ce aș mai putea să adaug? Ce atmosferă frumos conturată! Încă mi-a rămas întipărită în minte rochia libelulă, care a fost una dintre cele mai bine vândute piese ale colecției, și o pereche de hot pants pe care i-am purtat în imaginea de mai jos. (Make-up & hairstyle – Eugen Lazea; foto – Andrei Budescu)

final_b

page2

 *

Colecția capsulă pentru SS 2014 este dominată de același ton delicat cu care m-am obișnuit din partea Alinei. Nici nu am apucat bine să văd piesele că deja se împachetau și pregăteau pentru expediere către site-ul Molecule F (sunt disponibile ca să fie achiziționate). Cel mai mult apreciez la această colecție echilibrul și faptul că nu este încărcată – așa cum sunt majoritatea colecțiilor pe care le-am văzut lansate în această perioadă. Inserțiile de imprimeu sau culoare au fost temperate de transparențe, dantelă și nuanțe calde. Există ceva în aceste rochii care, cred eu, rezonează cu ideea de feminitate – indiferent că este vorba de croi, culoare sau imprimeu. Mai mereu fac exerciții de imaginație când pozez o colecție: caut produsul care să mă reprezinte și pe care aș da banii fără regrete. Adevărul este că de această dată mi-a fost destul de greu, însă m-am decis: ținuta cu pantalonii scurți din dantelă este preferata mea. S-a urmărit o atitudine umilă, gesturi simple, un look curat și natural, o stare de pace interioară și visare. M-am simțit foarte bine cu noua echipă și am reușit să terminăm repede, la timp pentru un apus de nota 10, de care m-am bucurat în drum spre casă. Machiajul și coafura au fost realizate la salonul Vestige (responsabile fiind Lidia Gligor, respectiv Simina Cheteleș), fotografiile au fost realizate de Alina Bondrea, iar art directorul a fost Liana Martin – o persoană pe care o iubesc pentru hazul nebun pe care îl are. A fost o adevărată plăcere și o bucurie să lucrez încă o dată cu voi, ladies!

AlinaBotea_SS2014_05-06_b

AlinaBotea_SS2014_01-02_b

AlinaBotea_SS2014_15-16_bAlinaBotea_SS2014_13-14_b

AlinaBotea_SS2014_08-09

AlinaBotea_SS2014_10-11b

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *