Avanpremiere XIV

Evenimentele pe care le aştepţi cu nerabdare trec atât de repede încât nici nu apuci să te dezmeticeşti bine şi deja s-au încheiat. Aşa s-au petrecut lucrurile şi în cazul galei Avanpremiere, ediţia cu numărul XIV. Am stat trei zile la Bucureşti pentru acest eveniment, însă am impresia că am clipit de trei ori şi m-am trezit acasă, uitându-mă peste pozele din prezentările de modă. Bine, o să te întrebi – Nu le-a văzut deja? Doar a fost acolo! – răspunsul este nu, deoarece anul acesta backstage-ul a fost bipartit, iar eu am apucat să văd doar colecţiile designerilor pentru care am prezentat – Rhea Costa şi Natalia Vasiliev – plus colecţia semnată Carmen Secăreanu şi frânturi din cea a lui Alexandru Nimurad care erau în aceeaşi încăpere cu noi.

ava_14_0522_web_edited_2_small

Ziua galei a debutat cu fittingul pentru Rhea Costa. Am plecat spre atelierele de creaţie dis-de-dimineaţă, extrem de entuziasmată deoarece era prima dată când mă aflam în prezentarea ei. Îi cunoşteam bine munca şi vroiam să îmbrac rochiile cât mai repede. Andreea mai prezentase pentru Rhea şi abia m-am ţinut după ea, în timp ce treceam printr-un atelier imens, fiindcă eram tentată să mă opresc şi să mă uit peste tot. Mese nesfârşite pe care se întindeau tiparele, zeci de ştendere pe care erau aliniate rochii de care atârnau biletele cu destinaţia, maşini de cusut care nu se opreau nicio secundă, zeci de suluri cu materiale în cele mai eye catchy nuanţe, dantelă cât vedeam cu ochii, catifea, pereţi plini de schiţe tehnice sau poze din lookbook… A fost incredibilă senzaţia: forfota croitoreselor, agitaţia, zgomotul făcut de maşinile de cusut – iată că moda câteodată se şi aude, nu doar se vede. Iniţial îmi făcusem griji pentru că ştiam că suntem ultimele două manechine care fac fittingul, dar abia când am văzut ce are în atelier am conştientizat amploarea pe care o are deja afacerea ei. Colecţia a fost alcătuită din 24 de piese inspirate de Anastasia Romanov, prinţesa pierdută, construite în jurul conceptului de russian romance. Ambele mele rochii au fost din categoria evening wear, dar au existat şi piese adecvate unui cocktail, accesorizate cu bijuterii aurii în formă de frunze. Primul lucru pe care l-am făcut, după ce am cunoscut-o pe Rhea, a fost să mă îndrept spre croitorese şi să admir rochia pe care o finisau. M-am îndreptat, fără să ştiu, spre prima rochie pe care urma să o port în prezentare. Mi se pare superbă:

cats_1

De asemnea, Andreea, Oana şi Raluca – colegele mele de la One Models – au făcut o treabă atât de bună pe catwalk încât acum, când văd pozele, îmi doresc să fi purtat oricare dintre rochiile lor:

cats

Primul lucru pe care l-am observat când am făcut fittingul pentru Natalia Vasiliev a fost faptul că hainele sunt foarte colorate – iar pe mine nu mă poţi scoate din negru. Finisările, la oricare piesă m-am uitat, erau incredibile. Incredibile! Fiecare paltonaş era o piesă de origami. Impecabil realizate! Natalia tocmai s-a întors din Italia, după o perioadă petrecută într-o zonă superbă (Lacul Como), unde a realizat campaniile dedicate rochiilor de mireasă şi cele de seară. Se vede că această locaţie a influenţat-o major, rezultând astfel colecţia Villa della Signorina, cu multe elemente florale şi arabescuri care amintesc de zona respectivă, fără îndoială. Accesoriile, ca întotdeauna, sunt semnate de Raluca Buzura.

10442347_785953648101984_8683917175285269574_n (1)

cats_2

cats_3

Mulţumirile mele se duc de această dată către oamenii care nu se văd, dar fără de care noi nu am fi putut avea această experienţă: Eva – bookeriţa noastră, care are mereu grijă să ne fie bine; fotografii Mircea Netea, Dragoş Stoenică, Elena Eski, Vali Bărbulescu, Alexandru Burunţia (şi marele absent Remus Nicolaescu)  – oamenii care cară zeci de kilograme de aparatură la evenimente ca noi să avem pozele pe care le vezi mai sus; Nataliei Vasiliev şi Rheei Costa – pentru că amandouă sunt genul de creatoare cu care îţi e mai mare dragul să lucrezi, atât din cauza hainelor, cât şi din cauza firii lor. Imagini din toate prezentările, cît şi din backstage, se găsesc pe pagina oficicială a evenimentului – Avanpremiere Fest.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *