Raţiune şi Simţire

Badl_COVER

Facebook sau Yahoo puteau să sară peste mine zilele trecute şi să nu mă anunţe că în curând e ziua de naştere a lui Călin Andreescu. Ştiam de ceva vreme şi tot de atunci se lega în mintea mea această postare, cu mici necunoscute si semne de întrebare pe alocuri. Aşa că l-am întrebat, recent, pe Călin cu ce se ocupă mai exact la birou? Când mi-a spus că lucrează cu „variabile” am înţeles tot ce aveam nevoie să ştiu despre el. Bine, de fapt nu am înţeles exact cu ce se ocupă nici până în prezent (ceva cu sisteme de automatizare, ceva cu implementări, what?), dar cuvântul variabile m-a făcut să îmi dau seama cum reuşeste un om care mă cunoaşte de puţin timp să îmi anticipeze şi descifreze mişcările atât de bine. Iar acest lucru pot să îl spun doar despre alţi trei oameni importanţi din viaţa mea. Şi acum Călin … Friend or foe?

He`s the sense, I`m the sensibility – de aceea majoritatea conversaţiilor noastre se termină cu mine supărată. Noroc că îmi trece repedeI`m Chaos, he`s Control: nici măcar un fir de păr nu stă aiurea la shootingurile lui, iar dacă sunt răvăşite câteva – aşa a vrut el, un haos controlat – cred ca i-ar plăcea expresia. Extrapolăm abia după ce ştim că am reuşit ce ne-am propus de la început, fără devieri, fără improvizaţii. Extrapolăm – ce cuvânt! Ah, are suficiente de genul acesta, însa mă lasă fără replică atunci când începe cu „Dar, Fica…” – mă simt ca un copil la scoală care urmează să fie mustrat pentru că n-a fost cuminte. În 90% dintre situaţii… merit! Pentru Călin n-am să fiu niciodată soft/ sweet/ cute/ pink, am sa fiu strong/ bitter/ edgy/ dark – chiar dacă nu mi-a convenit mereu această ipostază, m-am resemnat şi mi-am îmbrăţisat rolul. În timp am învăţat să am încredere în el deoarece mi-a demonstrat că oamenii nu trebuie să fie asemănători ca să facă echipă bună. Iar cea mai importantă concluzie la care am ajuns de când îl cunosc e că nu suntem definiţi mereu de profesiile noastre, ci de pasiunea sinceră, credinţa în noi înşine şi determinarea cu care ne luptăm ca să ne împlinim visurile. Dintre toate variabilele din viaţa lui Călin cu siguranţă nu sunt cea mai complicată, dar sunt una dintre cele mai interesante şi mă asigură de acest lucru revenind de atâtea ori asupra mea, interpretându-mă după bunul plac în editorialele realizate împreună. 

Toţi avem nevoie de oameni care să vadă partea bună din noi, chiar dacă nu întotdeauna excelăm în a le-o arăta. Iar oamenii aceştia trebuie preţuiţi şi ţinuţi aproape. Călin este un „vot de încredere” pe care nu regret că l-am acordat. L-am primit înapoi multiplicat, ca în pildele cu talanţi. Facem treabă bună împreună. Mi se pare normal, în fond ne domină pe amândoi acelaşi element: aerul!

Tot ce îţi doreşti în taină să se îndeplinească în curand, Călin! La mulţi ani!

See more of his work on the official page Călin Andreescu Photography! Below: BADLANDS Editorial for Trend Prive Magazine – fall issue

badlands_pg_1_mic

badlands_pg_2_mic

badlands_pg_3_mic

badlands_pg_4_mic

badlands_pg_5_mic

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *