Digital Divas 2015

image

În scrisoarea de motivație, pe care am trimis-o celor de la Digital Divas, am scris, în încheiere, că dacă mă întorc la Cluj măcar cu două idei pe care să le pun în practică imediat atunci am să declar participarea mea la eveniment o mare reușită personală. Uitându-mă peste notițele de ieri am ajuns la concluzia că aș putea să îmi fac un decalog pe baza frazelor cheie care au sintetizat discursurile unora dintre speakeri și că am mai multe idei decât mă așteptam.

Tema conferinței a fost Digital Empowerment și, pe scurt, fiecare dintre invitați a încercat să explice cât și cum se folosește de social media. Am fost dezamagită un pic de Adrian Teleșpan și de Chris Simion – i-am citit pe amandoi și mă așteptam să fie cu cuvintele la ei.
La nivel teoretic sunt o poveste inspirațională, dar am petrecut, în medie, 16 ore pe net, promovând-o! – a precizat Teleșpan în discurs, după ce ne-a povestit cum a răspuns tuturor celor care i-au scris când au citit cartea și cum aceștia au creat o reacție în lanț prin postările de pe Facebook- postări care au asigurat un caracter viral al cărții și vânzări care ating 10.000 de exemplare. Teleșpan a mărturisit că succesul vine ca urmare a muncii asidue și cu un pic de noroc. Sunt de acord cu el așa cum sunt și cu faptul că nu strică să ai niște prieteni în televiziune sau presă.

Discursurile mele preferate au venit consecutiv, cu un pachet de emoții fiecare. Aparțin invitatului surpriză – Alex Găvan – și invitatul special – Adam Katz Sinding de la le21eme.com
Alex Găvan este alpinist de altitudine. Și supraviețuitor al cutremurului din Nepal. Ne-a povestit despre avalanșa care era să-l înghită alături de întreaga lui tabăra de la baza Everestului. Despre cum cum e să trăiești pe propria piele scene desprinse dintr-un film de groază. Despre oamenii care merită o șansă la viață, nu abandon, chiar dacă sunt răniți grav. Întregul lui discurs a dus la concluzia că toți avem parte de suferință, într-o formă sau alta, dar compasiunea nu mai este suficientă: trebuie să acționăm! A demonstrat cum Facebookul, lacomul mâncător de timp ( V. Nicola), poate fi o unealtă care să servească to the greater good. A povestit despre refuzul lui de a deveni un simplu reporter și cum a spus povestea ca să conteze – creând alexgavan. ro/Nepal – loc în care se poate dona 2€ pentru cei mai puțin norocoși din Nepal.
Performanța nu e un scop în sine. Ci o consecință a capacității mele de a fi angajat într-o sarcină! – Can I just say wow?
Everest este muntele unor oameni cu ego nemăsurat! Dar Everestul nu se cucerește, se câștigă!

19590_1005140026171876_6891915102462754100_n

Modelul de lucru propus de Adam Katz tinde să corespundă stilului meu de viață: editat poze în taxi, dormit pe avion – în cazul meu – scris pe autocar, dormit în tren. În timp ce ne arăta poze în care stătea alături de alte câteva zeci de fotografi, urmărind toți același subiect, m-am gândit că lui îi suflă concurența în ceafă la propriu. Și în așa condiții nu ai cum să nu fi motivat. Adam ne-a povestit cum și-a urmat visul, indiferent de costuri, cum faptul că este o persoană timidă s-a transformat într-o semnătură personală (nu cere permisiune oamenilor pe care îi fotografiază) și totul e less about the clothes, more about the feeling. Ingredientele care au contribuit la succesul lui ca street style photographer sunt munca (uneori editează peste 10 ore pe zi), autenticitatea (în foarte multe poze de-ale lui personaje foarte influente sau populare în industria modei sunt încadrate fără cap), nebunia (în timpul săptămânilor modei lucrează aproape 600 de ore) și investiția în echipament de top.
Mottoul lui? Be there! Nu doar ca prezență, ci ca angajament 100% vizavi de activitate și n-ai cum să dai greș!

8945-Le-21eme-Adam-Katz-Sinding-Ulyana-Sergeenko-Paris-Fashion-Week-Fall-Winter-2015-2016_AKS9472

Ulyana Sergeenko by Adam Katz Sinding @ PFW ( source – le21eme.com)

Mi-a mai plăcut foarte mult Raluca Kisescu, care m-a făcut să uit, printr-un discurs minunat și o prezență impecabilă, că ea reprezintă sponsorul principal -Avon. De la ea am plecat cu gânduri precum: succesul nu se construiește de unul singur! și creativitatea trebuie exersată în fiecare zi! Ne-a făcut să ne întrebăm ce am reprezenta dacă am fi un hashtag, cine ne-ar urmări în acest caz și de ce? (Pot doar să vă spun că al meu ar fi #limitededition, din mai multe motive).

Întâlnirea cu Alina Tănasa de la Absolutely Fabulous rămâne unul dintre momentele mele preferate de la această conferință. Mi-a răspuns necenzurată la multe dintre întrebările pe care le am ca debutantă în această activitate și mi-a reconfirmat faptul că fetele acestea două sunt foarte abordabile și cool, indiferent cum le percepe lumea din jurul meu. Mă bucur sincer că au luat premiul cel mare și sper ca la anul să aduc și eu unul acasă la o categorie bine definită în mintea mea. Deși până în ultima clipă participarea mea la conferință era cu semnul întrebării, mărturisesc că sunt foarte fericită că am avut parte de această experiență. Felicit organizatorii pentru un eveniment ca la carte. Abia aștept ediția de anul viitor!

loreal lipstick_ruj loreal_red lipstick_fabulous muses_diana enciu_alina tanasa (2)

Diana & Alina from Absolutely Fabulous (source here )

Anco, sper că mă aștepți cu entuziasm – we have a lot of work to do!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *