A woman`s world


mosaics_2

Femeile sunt cel mai frumos haos pe care eu îl cunosc și cu care lucrez. Nu mă mai satur de ritualurile exacte ale fiecăreia, în care picăturile de parfum sunt plasate strategic, liniile perfecte de tuș încadrează privirile care spun atâtea fără vreun cuvânt, iar buzele conturate cu precizie vor pecetlui, cu săruturi, promisiuni sau un te iubesc! Aud nenumărate plângeri că nimeni nu știe ce vor femeile, însă nu cred că oamenii n-au găsit până acum răspunsul care e atât de simplu. Femeile vor să fie apreciate constant pentru ceea ce sunt, pentru ceea ce fac și din când în când – au nevoie de puțin spațiu doar al lor. Iar pentru fiecare om există câte un gen de femeie în lumea aceasta care așteaptă să fie găsită și iubită pentru ceea ce reprezintă.

mosaics_1

Există femei copilăroase – care încă se entuziasmează când văd un melc, care nu scapă ocazia să îmbrățișeze ursuleții imenși în mall și care o să te convingă să porți cele mai ridicole pălării pentru selfies. Sunt femeile care nu o să se dea înapoi de la o întrecere de orice fel, după ce o să își prindă părul într-o coadă simplă și o să-ți arunce un ești gata? alături de un zâmbet ștrengăresc.

Minunatele femei familiste – folosesc uneori prea multe diminutive când vorbesc, dar sunt cele care întotdeauna vor întreba ai ajuns cu bine acasă? ca să îți reamintești cât de mult le pasă de tine. Sunt femeile care știu să rămână aproape și care știu atât de bine să repare inimi frânte.

Oh, ce să îți mai povestesc despre femeile senzuale? – cele pentru care rochiile și pantofii cu toc nu mai sunt o necesitate de vreo 50 de achiziții încoace, dar care niciodată nu s-ar prezenta fără un look impecabil. Sunt femeile care știu cum să pășească astfel încât să observi femeia, nu rochia. Pe care le simți în aer chiar dacă n-ai apucat să le vezi și care fac totul cu atâta grație încât nu te mai saturi să le privești.

Femeile independente există ca să îți amintească despre frumusețea lucrurilor greu de obținut și despre farmecul esențelor tari. Sunt provocările pe care fiecare se încumetă să le accepte o dată, de două ori, dar sunt și cel mai de încredere partener pe care cineva îl poate avea în dreapta, pentru că au forța necesară să preia oricând volanul.

Câteodată ai noroc și dai peste câte o femeie în care găsești toate ipostazele de mai sus și câteva variațiuni între. Eu știu cel mai bine, doar am fost crescută de una. De mică sunt ghidată de același sfat: să mă bucur din plin de fiecare zi. Mereu îmi spun, când dau de greutăți, că eu nu am probleme reale și trec rapid peste ele. Nu prea avem interdicții, să recunoaștem: putem să ne îmbrăcăm într-un costum bărbătesc și să nu fim arestate din cauza lui, cum am păți prin Emirate. Putem să savurăm pe îndelete un pahar de vin oriunde, putem să ne manifestăm afecțiunea în public, putem să alegem cu cine ne căsătorim, avem dreptul la educație, putem să facem carieră în ce domeniu ne duce mintea și putem să ne exprimăm liber. Prin urmare n-avem motive plauzibile să nu pășim cu încredere, în fiecare zi, indiferent că suntem femei copilăroase sau adevărate seducătoare!

Wearing a gorgeous Mosaics overall & Steve Madden sandals

Photos by Anca Cheregi & Bogdan Pop

mosaics_3

mosaics_5

mosaics_6

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *