The eye has to travel: Vienna

Halatele albe erau atât de scurte încât picioarele modelelor păreau că nu se mai sfârșesc. Trăgând lacom din țigări, sorbind cu poftă din dozele de Cola, printre chicoteli și șușoteli, gașca lor se mărea sau scădea în funcție de dorințele celor de la machiaj și păr. În partea opusă a backstage-ului, pe două rânduri, într-un ritm frenetic, make-up artiștii și hair stiliștii transformau manechinele în funcție de imaginile lipite pe oglinzile din fața lor. O căldură insuportabilă amenința să strice în maxim o oră ceea ce ei realizau cu multă migală. Rujul negru pe care îl purtam deja se întindea ușor, ușor. Eram intimidată de întâlnirea cu anumite modele, după ce le văzusem de atâtea ori în campanii și editoriale. Cele mai frumoase dintre ele aveau părul bine strâns la spate și pe halatul lor era scris Irina Schrotter. Participam pentru prima dată la Romanian Fashion Week și era o experiență inedită pentru mine. Nu aveam nicio campanie importantă în spate, niciun editorial și îmi amintesc că mă întrebam dacă o să ajung și eu vreodată să port un halat alb cu numele Irinei pe el. Datorită lui Lucian Broscățean mă integrasem în echipa UAD (eram ”aia mică” de care trebuia să aibă toată lumea grijă) și toată experiența m-a marcat în așa măsură încât îmi amintesc tot, până la cele mai mărunte detalii, chiar și acum după cinci ani. A fost locul și momentul în care am cunoscut echipa de creație de la Jolidon (alt brand cu care am o colaborare extraordinară de câțiva ani încoace) ca să nu mai povestesc de viitoarele mele colege de la agenția One Models – colectiv din care am făcut parte aproape trei ani.

Săptămâna trecută nu am purtat un halat alb, dar am devenit, pentru a doua oară, imaginea Irinei Schrotter. Sunt mândră că reprezint o femeie atât de puternică – oricine a schimbat vreodată câteva cuvinte cu ea știe despre ce vorbesc. De data aceasta campania s-a realizat în inima Vienei, cu câteva zile înainte de lansarea colecției pe podiumul de la MQ Vienna Fashion Week. Le-am amintit tuturor de drumul pe care l-am făcut până în acest punct, câte întâmplări hazlii și câte evenimente pline cu răsturnări de situații ne leagă. Am petrecut aproape o săptămână în Viena, cu oameni care m-au format și care îmi sunt prieteni, cu plimbări până la epuizare și cu clipe de răgaz care, în majoritatea cazurilor, au avut culoarea rosé. După ce am făcut fittingul, cu câteva săptămâni înainte, i-am spus Dianei Flore (assistant designer) că am impresia că ne cunoaștem de când e lumea și că mi-e ușor să recunosc piesele care au amprenta ei – rochiile elegante și minimaliste, dar cu un twist. Pe Lucian l-am regăsit în cardiganele drapate, în siluetele deconstuite, în tot aerul relaxat și ideea de comfortabil, emanate de întreaga colecție. Carmen, fiind o prezență discretă, are întotdeauna intervenții pe care nu le observi neapărat la prima vedere, dar fără de care ai avea senzația că ceva lipsește: un accesoriu realizat manual sau o inserție de print care îi poartă semnătura sunt detalii mărunte, dar mă fac să surâd știind că e o parte din ea acolo. Împreună fac o echipă care se completează extraordinar, în special dacă mă gândesc ce personalități au, dincolo de aportul artistic pe care îl aduce fiecare.

În această primăvară, magazinele irina schrotter ne vor întâmpina cu nuanțe calde de bej, ocru, nisipiu și bleumarin. Pe alocuri rochiile cămașă au câte un accent de albastru cobalt, detaliu care pe mine m-a făcut să îmi revizuiesc serios bugetul pentru viitoarele achiziții pentru că sunt câteva piese care vor ajunge negreșit la mine – it was love! Să vă arăt ce mă face să suspin (ah, rochia din a treia poza…):

fav_looks_irina_schrotterMi-a fost dor să defilez și am descoperit că încă am emoții înainte să ies pe podium – mai ales când e vorba de rochii lungi:

fica_looks

Celelalte imagini din campanie, alături de Larisa Citea (unul dintre modelele preferate ale Irinei, de peste un deceniu)

 

zd5zkWCjXt1UemX6PPVjR71PyylGec5Ri71NeLbaHhQ0HvwtjJMIT-XvoiQiP_bZid9Qz5syanzN2wLF61aXt8ioKax6RN9uAfxHJFuJq8kPDpkTsIC6CMQA59lnGIRyovYI3GrqDy7GCvFArYqVybxSlxW9ryu6vU_U81a_On2A

Și pentru că titlul acestei postări nu este ales întâmplător, am decis să fac un colaj cu o mică parte dintre pozele din telefon ca să vedeți un pic mai multe din backstage, dar și din Viena. Puteți să vedeți mai multe poze (inclusiv imagini de la celelalte prezentări la care am asistat) pe contul meu de Instagram și dacă tot ajungeți acolo – aruncați o privire peste contul oficial irina schrotter ca să vedeți întreaga colecție.

Îi mulțumesc din toată inima lui Lucian Broscățean pentru că, încă o dată, a făcut posibil tot ce vedeți în această postare. All my love, I am forever grateful. Diana Flore și Carmen Cherecheș – oh, the memories. The lyp sync battles. The charades. Și să nu uităm de omul care semnează atât pozele din campanie, cât și cele de podium – Emil Costruț <3 Have I told you lately that you are an amazing team? Sper ca peste cinci ani să ne uităm înapoi și să spunem din nou că am avut parte de o călătorie extraordinară împreună!

final_pagethe_familythe_family_2fam_9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *