Suddenly, last summer

Pun pariu că zilele trecute te-ai întrebat, cel puțin o dată, când a trecut vara. Nu cred că are rost să îți povestesc că, deși mă pregătesc pentru zilele urâte de toamnă încă de pe la sfârșitul lui august, ploaia tot mă ia prin surprindere. Pe stradă văd femei în balerini, chiar și eu forțez puțin lucrurile luând pe umeri doar câte o jachetă de piele și o eșarfă de mătase la gât, dar în sinea mea știu că o să mă trezesc într-o dimineață și, brusc, zilele însorite vor fi o amintire. Cu gândul la zilele friguroase care urmează cât de repede, am ales de la STEFANEL piese în care mi-ar plăcea să mă strecor ca o pisică – vorba Ancăi. Am știut că în colecția de toamnă apar o varietate largă de tricotaje – produsele semnătură ale acestui brand – așa că abia așteptam telefonul promis al Alinei ca să am parte de un mic preview al colecției de toamnă.

Pantalonii cropped cu paiete, într-o nuanță estompată de roz, m-au ținut în fața umerașelor minute bune. Ce piesă statement – mă gândeam. Puțin mai încolo, un cardigan realizat dintr-un fir care crea senzația că este o blăniță îmi striga să îl îmbrățisez. Ador hainele pufoase și texturile fine care te fac să iei oamenii în brațe – hugs: we need more of those! Impletiturile în relief din lână pură, dar și cașmirul sau mătasea crep de chine m-au făcut să îmi iau cu greu mâinile de pe produse. Jachete din piele întoarsă, căptușite cu printuri abstracte, fuste flared, rochii de mătase cu modele geometrice sau flori supradimensionare treceau prin fața ochilor mei îmbinându-se în nenumărate combinații. Între modern și vintage, pe alocuri cu accente sport și casual, mi-a devenit clar că piesele construiesc siluete specifice anilor 60/70. Nu m-am putut abține și am ales o pereche de blugi evazați din nou. Prietena mea cea mai bună mă însoțea așa că abia așteptam să îi arăt ce am găsit și am observat că plănuia să facă același lucru, deoarece avea în mână cămașa cu elemente prețioase brodate pe guler. Am văzut cu câtă încântare studia forma atipică (flared again!) așa că nu am mai renunțat la ea. 1_small

Toate nuanțele calde de maro, verde, galben, nude și albastru m-au făcut să mă gândesc rapid la o locație în care peisajul să se îmbine armonios cu tonurile deja existente pe haine. Am vrut să predomine un aer relaxat și să fie niște stări autentice la mijloc. Am plecat entuziasmată spre Moara de Vânt cu Anca, Bogdan și Ingrid – care știa bine împrejurimile și de la care știam de locație. Mă gândeam că va fi ușor. Habar n-aveam că urmează o sedință foto atât de amuzantă, dar și solicitantă în egală măsură. Să vezi vreo douăzeci de căprioare că dau năvală peste tine, deoarece știu că le dai o gustărică (felii de morcovi), e destul de intimidant. Însă ne-am împrietenit, s-au obișnuit rapid cu ideea că avem treabă pe teritoriul lor, după care ne-au ignorat cu desăvârșire. Mai greu a fost cu poneii care, din când în când, amenințau că mă lasă fără un deget. La un moment dat Bogdan a apărut cu un pisoi în mână și toată atmosfera s-a destins – este incredibil câtă energie pozitivă poate aduce un ghemotoc de blană. Este locația potrivită dacă vrei să îți reîncarci bateriile. Adevărul este că am mizat pe naturalețe, pe simplitate și comoditate, iar în cadrele de mai jos o să vedeți doar o mică parte din după-amiaza noastră.

Vă invit să vedeți noua colecție STEFANEL în Iulius Mall, la parter. Trebuie să ajungeți la pantalonii cu paiete despre care vă povesteam – se pot dovedi o alegere inspirată pentru evenimentele speciale din această iarnă. Alina o să vă arate ținutele must have ale acestui sezon, dar vă avertizez – odată încercate cardiganele supradimensionate, o să vă fie greu să le dați jos, vorbesc din experiență proprie.

Vă doresc o toamnă frumoasă, plină de alegeri inspirate!

Photos by Anca Cheregi & Bogdan Pop  <3

3_small2_small

8_small

5_small

7_small

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *