Cockaigne Magazine – 1st printed issue

De o vreme încoace mă ghidez tare mult după cuvântul echipă, pe principul if you want to go fast – go alone! If you want to go far – go together. Până să mă dezmeticesc bine, lucrurile s-au legat între ele mai bine decât mi-aș fi putut imagina vreodată și am reușit să îmi concretizez o parte mare dintre visuri datorită oamenilor extraordinari din jurul meu. M-au inspirat, m-au motivat și m-au mobilizat (!), iar rezultatele nu au încetat să apară. Anca m-a ajutat ieri să pregătesc acest material și, uitându-mă la ea cum stă în spatele aparatului, mi-a venit ideea să vă povestesc puțin nu doar despre noul număr Cockaigne, ci și despre echipa care nu se vede, dar datorită căreia putem ține revista în mână.

AA9A4536_small

 *

(ultima întâlnire a echipei, înainte ca revista să fie trimisă la tipografie)

În stânga mea stă Adrian. Mi-am tras scaunul lângă el și citesc textele, făcând mici corecturi pe care i le prezint. Este Art Directorul revistei și știe cel mai bine fiecare pagină a revistei pentru că prin mâinile lui trec toate textele și imaginile. Face o muncă grea, migăloasă, dar o face cu o răbdare incredibilă și răspunde cu mult calm la orice mărunțiș cu care îl întrerup. Adrian e cel care îmi trimite textele personale pline de observații în roșu și vorbește o limbă a programatorilor pe care eu nu o înțeleg deloc, deci este clar că de multe ori vorbim împreună și ne înțelegem separat – se lasă cu râs. (Adrian, it`s not you, it`s me!). În numărul 6 semnează un interviu cu Devon Fay și Josh Herman, doi oameni incredibil de talentați pentru care realitatea virtuală e o inepuizabilă sursă de inspirație, dar și o mare pasiune (p 124).

Vizavi de noi e Ioan. Deasupra monitorului i se văd doar ochii și în lentilele ochelarilor i se reflectă textele peste care se uită. E deja înaintea mea și așteaptă să vadă dacă identific aceleași greșeli. Ne-a cumpărat prăjituri și le-am devorat cât ai clipi. N-ai cum să nu apreciezi un om care a înțeles puterea zahărului (Ioan, me and my new 5 kg just wanna thank you!). Are grijă de noi, doar e Editor in-chief. Datorită lui am avut ocazia să îi iau un interviu Andreei Bădală, un material care și-a lăsat puternic amprenta asupra modului în care privesc moda ca afacere. Semnează interviurile cu Catrinel Menghia (p 23) și cu Sebastian Stan (p 140) – doi români care ne reprezintă cu succes în cinematografia internațională.

În biroul alăturat, prin pereții de sticlă, îi vedem pe Cristian și pe Ștefan care lucrează la lista de invitați. Ștefan e, cum s-ar spune, sufletul petrecerii – calitate care îl face să fie mereu ținta glumelor. Adevărul e că am simțit pe propria mea piele ce înseamnă să petreci cot la cot alături de el: n-ai nicio șansă să ții pasul. Dincolo de acest aspect, Ștefan are o minte sclipitoare, orientată spre afaceri și este publisherul nostru. Datorită lui, dar și lui Ioan, am avut parte de o lansare ca la carte a acestui număr. Eu abia pusă în fața faptului împlinit mi-am dat seama de amploarea pe care o au lucrurile, dincolo de biroul în care am stat câțiva oameni.

Pe Cristian l-am lăsat la sfârșit pentru că e omul căruia eu îi datorez faptul că sunt în echipă. M-a provocat constant cu teme, dar a și avut grijă să îmi ofere sprijinul necesar în orice demers am avut. Teoretic e Executive Editor, practic – ne ține pe toți împreună și asigură unitatea, dar și armonia echipei. E genul de om căruia îi simți bunătatea imediat, cred că de aceea îmi și place atât de mult să lucrez cu el. Este un fotograf talentat și semnează cover story-ul cu Catrinel, editorialul The Illusion (p 144) și un material excelent realizat alături Alexandru Nimurad (p 72). 

Despre Catrinel pot să vă spun doar că este la fel de frumoasă în realitate cum e și în poze. Femeie în adevăratul sens al cuvântului. Nu intru în mai multe detalii pentru că este un interviu amplu cu ea în revistă (p 23) și veți înțelege, după ce citiți, cum reușește să exceleze pe atâtea planuri sau cum a ajuns Creative Director la noi. Da, am dezbrăcat-o de secrete… profesionale. Este un artist complex și mă bucur că o avem în echipă. Îi vedeți mai jos, alături de fotograful evenimentului (de la stânga la dreapta – Ioan, Adrian, Cristian și Ștefan)

12107262_913412705420821_2229267723307313082_n

Mă bucur să vă spun că am împărțit acest moment important pentru mine cu oameni dragi. Faptul că am devenit editor mă bucură, însă cel mai tare mă încântă faptul că fac ceea ce îmi place alături de niște oameni după gustul meu.

the_family

Mulțumesc mult Smarandei Almășan pentru ținuta (she is one of my fav designers) și Ancăi Cheregi pentru pozele minunate – I`ve missed you, girl! A LOT!

AA9A4532_cover

Revista va fi disponibilă în librăriile Cărturești din toată țara (in a few days) sau se poate comanda online în versiunea digitală (15 ron), dar și în varianta printată (45 ron) alături de posterul realizat de Milena Surducan sau de polaroide semnate de către Catrinel Menghia. Hurry and get your copy!

AA9A4500_small

 

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *