The Woman – Ideas worth sharing

. . .a better version of you! – au fost cuvintele Roxanei Dobrescu, moderatoarea conferinței, care m-a făcut să îmi ridic privirea de la desfășurător, în timp ce peste 500 de femei reveneau în sală, la locurile lor. Da – mă aflam la The Woman cu un scop clar: ca să vânez efectiv the tips & tricks care să mă ajute să cresc atât profesional, cât și personal. Cu ce am rămas? Găsești mai jos:

1) Să îți privești meseria ca o artă! 

Paula Herlo nu are nevoie de prezentări. Ce nu știi despre Paula este faptul că ea, de fapt, nu are pregătire în jurnalism. Și atunci cum a reușit să ajungă un brand? Prin politica pașilor mărunți. A început ca reporter de teren (10 ani de zile), iar acum materialele la care contribuie au schimbat legi și au rescris destine. Câți ne raportăm la ceea ce facem ca la o artă? – am început să mă întreb, în timp ce Paula a continuat:

– brandul meu transmite doar ceea ce fac – nu îmi expun viața personală! 

– un brand de succes este un brand cu o poveste autentică în spate, care conține adevăr! 

-Învinge-ți frica: spune-ți povestea, vorbește despre neajunsuri și despre motivația din spatele ei;

– fii autentic și ocupă-te de tine în fiecare zi: rămâi conectat cu oamenii care te urmăresc și fă- i interesați de ce transmiți. Oamenii caută mereu informație. 

După care Paula a vorbit despre proiectul www.bursadefericire.ro și ce înseamnă cu adevărat să fii un influencer (că tot am văzut că această titulatură a devenit omniprezentă în <auto>descrierea fashion bloggerilor). M-a inspirat enorm și am să vă spun, în curând, mai multe despre ideea pe care mi-a dat-o. #personalrevelation

2) Some are natural born liders, some. . . it`s self-mentoring! 

Când s-a tras linia, la final, concluzia a fost clară: deși au existat modele, fiecare s-a autoeducat și s-a șlefuit pe calea grea, adică prin trial & error. Ce am luat de la prima serie de speakeri:

– fii orientată spre actiune

– construiește echipe: alege oameni care să nu te constrângă/ îți oferă mână liberă, dar care să aibă și un aport real în creșterea brandului/afacerii tale

– respectă echipa cu care lucrezi și manifestă-ți aprecierea față de ei

– intuiția: bazează-te pe ea, însă consultă-i și pe cei din jur înainte să iei decizia finală

Fă loc pentru măreția celorlalți! – Oana Marinescu

3)  Blessings come in disguise

Am gustat pe deplin autoironia Maiei Morgenstern. O stăpână desăvârșită a scenei, cu o experiență de 36 de ani în spate, actrița a avut speech-ul care m-a făcut să uit de mine. Stabilește un dialog real, oferindu-te! – and oh, she did! Maia a căzut examenul de admitere și așa a ajuns la Teatrul Evreiesc: dând și acolo o probă ulterior. În sfârșit un om care povestea despre refuzurile pe care le primește un om până la un DA care contează. Prima lecție: perseverență. Ce am luat de la Maia:

-că nu este niciodată prea târziu ca să înveți ceva nou: Am 54 de ani și sunt artist în devenire! Studentă în anul I la Studii Iudaice… și Decan al Facultății de Artă în cadrul Universității Hyperion.

&

-desperate times call for desperate measures: Când acoperișul Teatrului Evreiesc a zburat, iar actorii s-au trezit că nu își pot desfășura activitatea, Maia a mutat spectacolul în plină stradă și a cerut ajutorul publicului – Am devenit specialistă în controverse!

A fost prima dată când am participat la conferința aceasta, iar per total experiența mi s-a părut frumoasă. Este o ocazie grozavă să înveți ceva nou, să socializezi, iar în pauze organizatorii te răsfață cu o mulțime de atenții și concursuri. Evident, sunt și minusuri pe ici, colo – dar până la urmă asta și e ideea: să învățăm unii de la ceilalți, nu-i asa?

Voi ați fost vreodată la această conferință?

Love,

Fica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *