A getaway and a giveaway!

[Congrats, Madalina Vanills! @Classyandfabulousvanilla – you won the book #GirlBoss. You’re getting my message today. ❤️ ]

De la prima ora a dimineții, umbrelele s-au deschis rând pe rând, iar oamenii și-au ocupat sezlongurile fără să dea socoteală nimănui. E o leneveală plăcută, dorită, așteptată de toți pe parcursul unor luni pline de muncă. Vântul sufla blând, dar suficient de puternic încât să facă fericiți kite surferii – Patru și-au înălțat zmeiele deja, iar copiii îi imită învățând să stăpânească firele unor variante în miniatură a monștrilor colorați care stăpânesc apele!
Mi-am turnat un pahar de prosseco – am o sticla de Mionetto  lângă mine, doar îmi cunoști obiceiurile deja. Gustul dulce-înțepător și efervescent din fiecare pahar creează contrastul perfect cu rochia mea vaporoasă care, la fiecare adiere de vânt, lasă picioarele bronzate să se vadă. Italia este ceva magic, întotdeauna! La câteva sute de kilometri de mine se bucura de ultimele raze de soare, înainte să fie culeși, strugurii din Valdobbiadene, care mai apoi se vor contopi cu arome de fructe exotice, mere sau pere și vor ajunge la mine. În cealaltă mână am cartea Sophiei Amoruso – #GirlBoss– și în suflet nicio grijă.

GirlBoss Sophia Amoruso

“The whole philosophy behind this book is that true success lies in knowing your weakness and playing to your strengths. In short, when you suck at something and don’t want it anyway, cut your losses and move on.”

Am tastat “Sophia Amoruso” pe Google în secunda 2 în care am terminat cartea și am lăsat-o din mână. “Ok, Sophia! Înțeleg cum milionul ăla de dolari ți-a schimbat viața!” – am șoptit, pentru că the #GirlBoss care mă privea de pe coperta uneia dintre cele mai populare și bine vândute cărți din ultima perioadă, cu tunsoare bob și aer de dominatoare, nu prea avea legătură cu ce îmi arata internetul. Mi-am mai turnat un pahar de Mionetto – și, fiind ultimul, mi-am propus să savurez fiecare picatură gândindu-mă cum pot aplica în viata mea ce am citit, toate acestea pe cel mai minunat fundal sonor cu putință: valurile izbindu-se de mal. Sophia e ca o prietena nouă, pe care ți-o faci fără prea mare efort și, până te dezmeticești, te pomenești că știi atâtea despre ea, încât ai senzația că o cunoști de o viață, nu de trei capitole.

Mionetto 2
#GirlBoss este povestea unei fete în pantaloni de piele, care își zdrobește competiția prin ritmul alert în care reușește să ducă o afacere de la 5$ la 50 de milioane, fără studii superioare, fără experiență, fără datorii și fără investitori. Toate acestea înainte să împlinească 30 de ani. Până atunci însa are o gramadă de joburi nasoale, pleacă de acasă și ajunge să mănânce din gunoaie. Ce mi s-a părut interesant la povestea Sophiei e că îți creează senzația că poți să ajungi peste noapte undeva sus și să te lăfăi în bani (de aici și marele succes ca și carte motivațională). Însă, dacă știi să citești printre rânduri, ai să descoperi o tipa care nu e deloc ce pare și care și-a canalizat educația și eforturile strict pe ce o interesa. Chiar dacă nu are pregătire în domeniu, numeroasele paralele pe care le face e un prim indiciu ca să îți dai seama că este de fapt erudită. Atentă la detalii, cu o înclinație pentru afaceri și cu un simț artistic neîmblânzit, reușește să facă din brandul Nasty Gal o poveste de succes. De la primele achiziții din magazine obscure, până la colaborări cu nume sonore din industria modei – Sophia pune totul pe masă.  Mi-a placut mult cartea pentru că vorbește fără perdea despre responsabilitățile care au venit odată cu milioanele din bancă. În cazul în care cineva credea că  munca în domeniul modei e o plimbare constantă la mall. Citatul meu preferat din carte?

“Compromise is just a part of life. We all, at some point in life, find ourselves either directly or indirectly supporting something we disagree with.”

Cartea e un minunat insight în lumea Nasty Gal și a modei, în general. Presărată cu citate, cu ilustrații, cu poze personale – cartea se citește pe nerăsuflate. Cam cât îți ia să bei o sticla de prosecco, asa cum am facut eu.

Mionetto 7
Pentru că știu cât de greu am pus eu mâna pe această carte, după ce mă înnebunise cu prezenta ei în social media – îți mărturisesc că am comandat doua și una poate ajunge la tine: Tot ce trebuie să faci este să postezi pe Facebook (mă găsești – aici) SAU pe Instagram (aici) imaginea de mai jos cu textul “Enjoying the last summer days!”, după care să îmi dai tag sau mention – ca să văd postarea! Atenție – profilul trebuie să fie public, iar poza trebuie postată cel puțin cu o zi înainte de tragerea la sorți.
Câștigătorul sau câștigătoarea va fi anunțati pe data de 8 septembrie!

Mionetti to share and love

From Italy with love and a Mionetto glass in my hand,

Fica

Mionetto 4

2 Comments

 • Corina says:

  Hey Fica,
  M-ai convins, imi comand cartea 🙂
  Ma intrebam…ce ai mai citit in ultima vreme si ti-a placut?

  • Fica says:

   Hello, Corina! Ma bucur 🙂 Daca ai in minte o mica afacere proprie sau ceva de care sa te apuci si sa iti aduca banuti – cartea e de ajutor. Minor, e drept, dar uneori e nevoie doar de motivatie. Postez pe Instagram ce citesc si daca imi place. Saramago m-a lasat fara replica prin “Eseu despre orbire”, iar pentru o vacanta consider ca e perfecta “Hotul de Carti”. Tocmai am terminat “Fata din Tren” si m-a scos din minti – o telenovela, care te face sa o iei razna pana afli cine e criminalul. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *