Irina Schrotter SS` 17 @ Vienna Fashion Week

Trei ștendere imense m-au întâmpinat în backstage, în ziua dedicată prezentării celei mai noi colecții Irina Schrotter SS `17. Echipa de creație fusese de-a dreptul zgârcită cu detaliile, prin urmare imaginația mea o luase razna. Înainte să ajung în perimetrul oficial al brandului, m-a întâmpinat încă de la depărtare paleta cromatică în care albul, rozul pudrat, ivoire-ul și verdele mentă dominau – deja eram încântată: era primăvara comprimată în câteva zeci de rochii. În același timp am remarcat absența printurilor cu care eram obișnuită, indiferent că vorbim despre cele florale, geometrice sau abstracte, zone care au fost explorate în anii precedenți. Dar, cu cât mă apropiam mai mult de piese, puteam să observ că simplitatea lor era doar o iluzie, deoarece absența printurilor era compensată prin detalii fine și minuțios lucrate, texturi și materialități atent inserate pe suprafețele textile care, inevitabil, creau volume inedite și asimetriile care dau acel quelche chose irezistibil al ținutelor. Rochiile de seară, în care nenumărați metri de mătase naturală plutesc în jur încă de la primii pași, sunt preferatele mele. În același timp, uitându-mă peste piese (bine, încercând să anticipez ce voi purta) am descoperit că aproape fiecare ținută avea ceva care îmi place, fie că vorbim despre umeri dezgoliți, bretelele spaghetti, rochii a căror talie este marcată subtil printr-un șnur care se strânge neglijent sau suprapuneri de piese cu textură diferită (transparent vs. mat).

colaj-2

umeri-goi-si-transparente

crush2

Îmi amintesc cum mă uitam la ținuta care deschidea prezentarea și mă gândeam cât de repede aș fi gata de plecare dacă aș avea așa ceva în garderobă. Nu ar conta că aș purta-o doar pe umeri ca haină sau direct pe piele așa cum a fost propusă în prezentare. A fost un moment de revelație personală, deoarece mi-am dat seama că văd într-o singură piesă vestimentară tot ce mă determină să cumpăr o haină: promisiunea unei apariții de efect, un grad ridicat de versatilitate și o prețiozitate subtilă.

favourite-look-irina-schrotter

Ținutele mele din defilare: loved them all!

fica-entry

După 5 ani în care a semnat designul colecțiilor, începând din acest sezon, Lucian Broscățean este noul Creative Director al brandului și coordonează echipa de designeri formată din Diana Flore și Carmen Cherecheș. Eu sper ca această colaborare să dureze cel puțin încă o dată pe atât și spunem împreună povestea Irinei Schrotter la fel de armonios ca până acum.

x-lucianbroscatean-dianaflore-auroragongescu

the-team-small-size

The Romanian models having a moment, Ovidiu Buta stealing the show: 

( find more photos from backstage by clicking on – > the official Irina Schrotter Instagram)

ovidiu-buta-and-the-models-small-size

Mulțumiri speciale le datorez întregii echipe: de la doamna Irina Schrotter care face această poveste posibilă, la trio-ul creativ format din Lucian Broscățean, Carmen Cherecheș și Diana Flore, până la magicianul absolut – Alexandru Abagiu sau unicul și inconfundabilul Ovidiu Buta. Iar în final – jumătății mele blonde, for being such a great company – Cristina și Ralucăi Ciornea care semnează toate pozele minunate din această postare – Thank you all for the wonderful memories! 

Love,

Fica

genuine-happiness

look-fica

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *