Sweet as Vanilla

Dacă îi spui unui model mai în glumă, mai în serios că nu știe ce înseamnă ”un job” probabil o s-o lași mută. E un subiect  sensibil pentru că mereu e vreun casting (echivalentul interviului) de la care așteaptă vești, unul pe care l-a luat deja, zece pe care le-a pierdut sau unul la care urmează să meargă. La modele totul e despre joburi, despre câte reușesc să prindă – și cei care lucrează ca freelanceri pot înțelege cel mai bine că ”atât cât lucrezi, atât câștigi”. Nu poți anticipa niciodată cu exactitate suma pe care te bazezi la sfârșitul lunii sau a sezonului. Ceea ce uneori e nerve wrecking. Ok – în majoritatea timpului. Am inceput, la un moment dat să le întreb pe colegele mele de breaslă ce vor să facă după ce decid că vor să lase moda în plan secund. Majoritatea îmi povesteau că vor propriile afaceri, însă mai multe detalii nu îmi puteau da. Așa că am început să mă gândesc într-o zi la oportunitățile pe care le am, la cunoștițele pe care le-am dobândit și, cu cea mai mare sinceritate de care am fost capabilă, m-am autoevaluat. Cine mă cunoaște în viața reală știe că sunt a tough cookie și I do no harm, but take no shit așa că am ajuns la concluzia că trebuie să învăț cu ce se mănâncă un business înainte să încep să bat cu gândul pe acolo. M-am orientat spre fashion, evident, însă nu găseam mentor sau descopeream câte un mare ”dar” care îmi tăia puțin elanul. Știam clar că trebuie să încep de jos și să învăț ABC-ul negocierilor cu clienții, a tehnicilor de vânzare și multe altele. Dar nu știam de unde să încep?

3 Sweet as Vanilla _small

La ultima ediție de Nuntă la Palat, făcusem cadrele pentru un video în standul celor de la Vanilla Events. Ce nu știm atunci era că vorbeam chiar cu viitoarea mea șefă. Le cunoșteam munca și nu eram la prima întâlnire cu decorurile lor, așa că mai în glumă, mai în serios le-am spus că dacă vreodată scot un post liber – primul CV pe care îl primesc e de la mine. Râdem pe tema replicii și în ziua de astazi pentru că exact asta am și făcut, iar astăzi sunt event manager la Vanilla Events și chiar dacă asta îmi ocupă tot timpul – sunt foarte, foarte fericită.

4 Sweet as Vanilla _small

În urmă cu puțin timp am primit un telefon de la PR-ul unui brand care era interesat de o colaborare și voia să știe termenii. Mi-am expus punctul de vedere, iar la sfarșit m-a întrebat, ca o curiozitate personală, cu ce mă ocup pentru că ”vorbesc pe limba lui” – cred că a fost cel mai tare compliment pe care l-am primit în ultima vreme, pentru că e un fel de confirmare că sunt pe drumul cel bun: business orientated – în sfârșit știu să monetizez timpul meu și calitățile mele la adevărata valoare.

2 Sweet as Vanilla _smallb

Au fost două luni extrem de grele pentru mine, până mi-am intrat în ritm și am învățat ce am de făcut cât de cât. Lucrez pe o nișă de luxury, cu decorațiuni de înaltă clasă și asta presupune ca totul să fie perfect până la ultimul detaliu. În prima lună mă simțeam picată de pe Lună, însă mi-a dat D-zeu o colegă extraordinară care m-a ghidat cu rabdare și diplomație printre ițele complicate ale unui eveniment. Când nu mă prezint ca event manager, mă prezint ca ”minionul Oanei” – she is pure genius! Nunțile care poartă semnătura firmei la care lucrez sunt de revistă. Însă, la fel ca în modă, e o munca a unei echipe întregi ca să obții frumusețea aceea picture perfect. Mi-a prins bine această pauză pe care am luat-o de la blogging. A fost un pic de social media detox, în care am luat o doză mare de real life. Acum m-am întors și nu plănuiesc să iau o pauză prea curând.

Colaj Vanilla

Bine ați revenit și voi pe blog-ul meu. Vreau să vă aduc cât mai aproape de mine, prin postarile mele și să vă recompensenz cât mai des pentru asta cu materiale frumoase.

Outfit: Zara

Bag: Guess

Shoes: Why Denis

Photos: Coolphoto.ro by Szilard Ioo

Să aveți o săptămână frumoasă,

Fica

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *