Ghid de economii – pentru fashion lovers

Economie – un concept străin pentru iubitoarele de modă. Și nu e de mirare că nu ne cultivăm acest obicei, cu atâta stimulente pentru cumpărături. Mereu apare ceva nou, indiferent ca vorbim despre beauty sau fashion. Cum Zara aduce produse noi în fiecare săptămână – cursa pentru ”un look actual” este pierdută din start. Așa că ne trezim că nasol cu economiile și chiar mai nasol cu investițiile care se devalorizează de la un sezon la altul.

Ai grijă ca să n-ai griji!

Subiectul acestei postari mi-a venit in minte zilele trecute. Dimineata ma simteam bine, seara eram la Urgente. Ce am reținut în urma unei sperieturi pe cinste, a 400 ron dați în 45 de min și a unor dureri cumplite? Că neprevăzutul e mereu după colț și ar fi bine să ai ceva pus deoparte. Așa că m-am gândit să împărtășesc cu tine câteva tips & tricks pe care eu le folosesc ca să fac economii – pentru liniștea mea sau când vreau să cumpăr ceva mai pricey.

Do you really need it?

Sincer – e nevoie sau e moft? M-am convins de-a lungul tipului că femeile cumpără din impuls. Prin urmare – nu salvez niciodată datele de pe card pe site-urile pe care intru mai des. Și pentru că în 90% dintre cazuri habar nu am unde mi-e cardul – cumpărăturile se amână. 15 minute mai tarziu – vocea rațiunii și-a făcut treaba și îmi amintesc toate prioritățile pe care le am. Este dovedit științific că ne atașăm de bani, prin urmare evită să plătești cu cardul. Una e să simți că dai un teanc de bănuți și una e să treci un card printr-un dispozitiv.

Less is more!

Orice video pe tema ”How to look expensive, with a low budget” am urmarit, principiul less is more e literă de lege. De la o paletă cromatică restrânsă până la accesorii minimaliste – orice se potrivește cu orice. Odată ce am priceput faza dulapul meu a suferit schimbări majore. Am achiziționat un ștender și am pus hainele pe care le port frecvent pe el. Astfel am determinat culorile dominante și ce piese basic îmi lipsesc ca să pot crea outfituri ușor. Piesa de rezistență, momentan, este geanta YVY – modelul Cinderella. Cred că doar echipa YVY poate confirma cât am așteptat-o, în special datorită culorii. Am preferat să am o singură geantă care să mă binedispună de fiecare dată când mă uit la ea, decât 5 care să mă nemulțumească ba din cauza lanțului, ba din cauza materialului, ba din cauză că le are tot poporul.

Recycle & Reinvest!

Pentru că spațiul în care locuiesc îmi suprimă tendințele de colecționară, am ajuns să fiu atentă la cantitatea e fast fashion pe care o adun. Deoarece am darul de a păstra lucrurile într-o stare impecabilă, îmi este foarte ușor să le vând ulterior. În Cluj se poate vinde foarte ușor pe grupul de Facebook ”Share my closet”. Poate ar trebui să încerci un wardrobe detox care o să îți aducă niște bănuți frumoși. Decât să ții în dulap lucruri care nu te mai inspira – amintește-ți că sunt reduceri peste tot, așa că poți să îți cumperi ceva care să te entuziasmeze cu adevărat. În cazul meu au fost acești adidași de la Pepe Jeans care m-au topit. Am foarte multă încălțăminte neagră, așa că am vrut o schimbare radicala. Pe acestia i-am gasit la 50% reducere si era cat pe ce sa imi scape modelul, pentru ca sunt disponibili exclusiv online, pe tezyo.ro. Asa că am profitat imediat ce am vazut bulinele rosii de reduceri. Îi ador si se vede.

A 10a parte

Principiul zeciuielii e unul dintre principiile biblice cu care eu m-am luptat cel mai mult. Mai ales în perioada în care nu câștigam bănuți deloc și mai apoi când am început să monetizez orice îmi intra pe mână deci a 10a parte era o suma consistenta. Ideea aceasta de a pune a 10a parte din tot ce câștig în serviciul altora, mi-a schimbat un pic felul de a fi. M-a făcut mai atentă la ce se întâmplă în jurul meu și de fiecare dată când am dat – I got them back ten times more. Poate tu îi vei spune legea atracției, iar eu nu am să te contrazic. Cert este că principiul acesta creează un nou obicei – acela de a calcula niște părți din venitul total și de a ridica întrebarea – cât îmi permit și, mai ales, cât sunt dispusă să investesc / sacrific în/pentru garderoba mea?

Discuția pe acest subiect poate continua și o las deschisă pentru că aștept și părerea ta. Ce faci ca să reziști impulsului de a cumpăra tot felul de minunății și cum reușești să economisești bănuți. Would love to read it in a comment!

Pozele, realizate în cea mai minunată lumină ever, sunt realizate de către @Anca Cheregi (P.s: Trebuie să vedeți mai multe despre omulețul asta atât de drag mie: Are un blog axat pe călătorii și lifestyle – iar cea mai recentă postare a ei despre Islanda o să vă lase fără cuvinte – click here)

Geantă – YVY Bags

Adidasi – Pepe Jeans via Tezyo

Camasa – Diva Charms

Pantaloni – Zara

 

 

 

2 Comments

  • Anca says:

    Stii cum fac? Inainte de fiecare sezon, imi scot totul din dulap, imi pun toate hainele pe pat si le sortez; ce nu e pentru sezonul respectiv, pun intr-o cutie si sus in pod; ce e potrivit cu vremea de afara trece printr-un proces drastic de selectie. Imi impun sa las sa intre inapoi in dulap doar piesele care stiu absolut sigur ca le voi purta. In felul asta imi dau seama foarte clar ce outfituri am si ce mi-ar lipsi. Si ma duc targeted in magazine – imi lipseste o pereche de blugi, ma uit doar la blugi, nu pierd timpul si banii cumparand al 18-lea tricou negru. It’s a work in progress, dar deja de mult timp n-am mai cumparat nimic 😀

    • Fica says:

      Asa e, Anca! Trebuie facuta selectie. Mai ales cand lipsa spatiului iti impune. Am invatat asta ~the hard way~. Momentan in garderoba mea nu intri daca nu esti “vintage special find” sau “mandatory basic” :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *