Goodbye, Panda eyes!

Lecția de machiaj cu Amalia Bot, make-up artist la MAC, în Cluj, a fost una dintre cele mai funny experiențe de care am avut parte în ultima perioadă. Data viitoare am promis că filmăm tot circul pe care îl fac când sunt pe scaun și vă demonstrez astfel că dacă eu, cel mai neastâmpărat și nepriceput elev, pot să învăț – puteți și voi!

Datorită proiectelor pe care le-am avut împreună, am ajuns să lucrez destul de des cu make-up artiștii de la MAC. Din vorbă în vorbă, le-am povestit de câte ori sunt nevoită să mă pregătesc singură pentru shootinguri și că cea mai mare problemă o am cu smokey eyes – un machiaj pe care-l încep bine și îl termin prost. Atât de prost încât l-am botezat Panda style și cred că vă dați seama de ce. Amalia a pus lucrurile cap la cap în timpul shootingurilor și mi-a povestit despre noul serviciu cu plată pe care MAC îl oferă: poți să ai parte de un curs de automachiaj, iar de bănuții pe care în mod normal i-ai da celei care te învață – pleci acasă cu produse. Spre exemplu – dai 360 ron pentru a învăța orice stil de machiaj, dar pleci acasă și cu produse de această valoare. Mi se pare absolut grozav: oricum make-up artiștii te învață să lucrezi cu produse profesionale și mai ales cu PENSULE ADECVATE. Așa că ajungi acasă cu o listă de cumpărături și suspini gândindu-te ce gaură în buget te așteaptă. Ei bine, acum s-a terminat. Poți să pleci, după o oră și jumătate, cu lecția învățată și cu un minim de produse care să îți asigure (măcar) o bază impecabilă. Sau cu o investiție pe termen lung – cum sunt pensulele. În funcție de ce crede fiecare că are nevoie în trusa personală. Un început bun, nu-i așa?

Primul lucru pe care Amalia l-a făcut a fost să mă testeze întrebându-mă câte știu despre tenul meu. Mi-a arătat culorile care mă avantajează și am decis împreună că un machiaj mat ar fi potrivit, mai ales că urma să plec către un shooting. Tot ce ea a făcut pe partea dreaptă, eu am reprodus pe partea stângă (fix aia mai grea, ca să fie pachetul complet). Am ales să lucrăm cu nuanțe de mov, iar eu, în săptămânile care au urmat, am reprodus ce am învățat cu nuanțe de arămiu. Mai apoi a pregatit fața pentru machiaj aplicând o bază și combinând puțin fond de ten Matchmaster cu MAC Care Blends Essential Oil  – un ulei care miroase divin și este foarte hidratant. În iarnă prevăd că va fi nelipsit din trusa mea, deocamdată rămân la uleiul de cocos presat la rece datorita protecției solare ridicate pe care o oferă. Eu folosesc în general un beauty blender, dar ea mi-a recomandat pensula ca să evit risipa de produs. 

IMG_8435_b

IMG_8486_b

IMG_8502_b

Mișcările circulare mi-au dat de furcă. După infinite comentarii și amenințări că acasă tot fac cum vreau eu, le-am adoptat fără să-mi dau seama. Se vede diferența dacă utilizezi această tehnică, mai ales când aplici fardul.

IMG_8515_b

 

IMG_8546_b

Amalia a spus că folosim pudra ca să fixăm și ne ducem până la linia părului. Ei bine, dacă nu era lângă mine cred ca mă făceam blondă (pentru că nu m-am zgârcit deloc când am aplicat the magic dust) și duceam pudra aia până la Dumnezeu.

IMG_8529_b

IMG_8560_b

Mi-am delimitat spațiul de joacă din start, ca să știu până unde urc culorile ulteriorIMG_8640_b

IMG_8671_b

Tot cu mișcări circulare, de la baza genelor (!), am aplicat fardul până în colțul intern al ochiului, delimitând practic granița machiajului, pe care am amestecat-o cu baza deja aplicată ca să fie linia pierdută și să nu arăt ca una dintre domnișoarele din Avignon (alea ale lui Picasso, cu geometrie exersată pe față 😀 )

IMG_8703_b

IMG_8686_b

Cu vârful degetului am aplicat puțin pigment presat – diferența s-a văzut instant. Este un must să luminezi zona centrală a pleoapei mobile – un truc pe care-l știam dinainte și pe care îl folosesc constant.

IMG_8713_b

Aici, după ce am aplicat un creion mov închis la baza genelor, am adăugat pe colțul intern și extern al ochilor, cât și puțin sub genele inferioare, un mov sidefat superb.

IMG_8780_b

IMG_8801_b

IMG_8808_b

IMG_8814_bIMG_8855_b

Deși sunt o fană declarată a nuanțelor nude, Amalia m-a sedus cu o combinație dintre rujurile Lady Danger și Relentlessly Red.

IMG_8882_b IMG_8923_b

IMG_8928_b

Am ales ultimele două poze ca să vedeți exact unde se aplică iluminatorul; sper să nu exagerați cum fac eu de obicei  (am o mare slăbiciune pentru iluminatorul Soft and Gentle de la MAC și parcă o aud pe Lore cum îmi spune că ”ne facem bec!”). Amalia a folosit Lightscapade.

IMG_8935_b

Totul se încheie ca la început: aplicând acest spray de fixare (MAC MINERALIZE – skin hydrating mist) din nou, dar nu înainte de a rimela genele prin mișcări de zig-zag. Nu uitați nici de sprâncene – puțin ajutor din partea unui brow set face minuni, promit!

Recomand din tot sufletul această experiență, mai ales că toate avem nevoie de puțin ajutor pe ici, pe colo. Este o idee de cadou grozavă pentru cea mai bună prietenă sau de la tine, pentru tine :D. Dacă vă interesează mai multe detalii despre acest serviciu – vă rog să o contactați pe Amalia Bot. Sau nu ezitați, data viitoare când sunteți în Iulius Mall, să intrați și să le întrebați despre această ofertă.

Mulțumesc echipei de la MAC pentru invitație și Amaliei pentru răbdare 🙂 Toate fotografiile sunt realizate de minunata mea  Anca Cheregi , fără de care nu aș putea să vă arăt mai nimic din ce mi se întâmplă – thank you from all my heart!

Stay beautiful inside and out,

Fica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *