Toast for friendship

A trecut deja peste un an și jumătate de când Anca Cheregi s-a așezat în fața laptopului cu gândul să îmi scrie un mesaj. Fără să știe avea să ne schimbe viața – era primul mesaj dintre cele peste 50, 000 pe care ni le-am trimis până acum. Așa a început una dintre cele mai frumoase prietenii de care m-am bucurat vreodată, dar și una dintre cele mai rodnice colaborari din viața mea. Am evoluat împreună, cu mesaje de încurajare, dar și cu ”What were you thinking?”, iar de la bun început am făcut un pact prin care am promis că întotdeauna vom fi sincere și transparente în raporturile dintre noi, acest lucru urma – judecând după ultimele episoade dintre noi – să ne salveze prietenia.

Datorită noului zâmbet de care mă bucur, după experiența cu aparatul dentar, am fost nevoită să îmi refac o parte din portofoliu. La ora prânzului, când urma să ne bucurăm de o masă pe cinste (un mic ritual de-al nostru) cei de la Mionetto Romania mi-au făcut o surpriză și mi-au trimis un colet cu noile arome. A fost ceva ireal – au apărut la fix. Am deschis coletul și deasupra erau două sticle colorate – Mionetto Il Hugo, de un verde minunat și Mionetto Il Spriz – un portocaliu aprins.

Fica: Ce deschidem? Mionetto Il Spriz?

Anca: Hugo, clar!

Fica: Ambele deci. (râsete)

mionetto 3 mic

Mi-am dat seama, încă o dată, cât de diferite suntem când fiecare își epuizase sticla. Savoarea amăruie și fină a fost o surpriză pentru mine, deoarece nu mă așteptam să îmi placă atât de tare, dar bitterul și combinația de portocale dulci s-a dovedit armonioasă – exact ca prietenia mea cu Anca. Ne-au lipsit feliile de lime sau portocală peste vinul frizzant, însă aromele fresh, fructate s-au lăsat băute cu aceeași naturalețe cu care noi ne spunem poveștile. N-am forțat nimic, doar ne-am bucurat de moment. Aceelași brand – arome aparte pentru firi diferite. Trebuie încercat cu prima ocazie ca să înțelegi cu adevărat recomandarea anterioară. Mă uitam cum amândouă purtam printuri florale și deși erau evidente notele comune dintre noi – detaliile mărunte ne făceau diferite. Care este secretul nostru și de ce funcționăm atât de bine împreună? Aș spune așa:

  • Pentru că fiecare vede în cealaltă ce e mai bun! Mintea ne joacă feste, în special înaintea unui proiect nou sau a unei provocări – gânduri ca ”you are not good enough” sau ”nu au reușit alții, chiar crezi că o să reușești tu?” sunt anihilate de ”știu că poți!” / ”sunt alături de tine” care vin la momentul potrivit din partea celeilalte în care avem încredere.
  • Pentru că ne cultivăm obiceiurile sănătoase. Nu uita ca your friends are your leaders și până să te dezmeticești – o sa preiei mai multe obiceiuri de-ale lor decât crezi. Pasiunea și avântul cu care Anca luptă pentru visul ei mi le-a insuflat și mie. Toate prietenele mele sunt cititoare înrăite, firi pasionale și persoane creative, prin urmare nu e loc de plictiseală când le am aproape.
  • Pentru că avem certitudinea că vor fi alături una de cealaltă la greu. Oricât de rău mi-ar fi știu că prima variantă e Helga – pisica Ancăi. Dacă o jumatate de oră cu ea pe burtă nu mi-ar face bine, am certitudinea că Anca m-ar îngrămădi în mașină, fie noapte/fie zi, și printr-un simplu telefon, Anca would save the day – no matter what.
  • Pentru că nu suntem în competiție. O treabă tare dificilă între fete, mai ales că parcă toate creștem cu ideea că we must outshine the other. Ca să nu intri într-o competiție prostească trebuie să recunoști calitățile celorlalți și să nu le compari cu cele personale. Fiecare are propria superpower. Doar că unele sunt mai eye catchy ca altele. De la bun început ne-a fost clar că dacă uneia îi merge bine- îi merge și celeilalte automat.
  • Pentru că ne-am ales știind că putem face echipă. Când pui un model și un fotograf împreună, e clar că vor ieși multe poze frumoase. Însă nu la acest aspect se reduce tot. Anca mi-a disciplinat obiceiurile și m-a completat exact în zonele în care aveam nevoie. Eu sunt aroma dulce din paharul ei de Mionetto Il Hugo, iar ea este nota subtilă de bitter din paharul meu de Mionetto Il Spriz – pentru că eu am dat note de finețe în viața ei, iar ea a adus note de consistență în a mea. Ce minune că ne avem una pe cealaltă. Sunt recunoscătoare – în fiecare zi!

Tu cum îți alegi prietenii și, mai ales, cum le arăți că îi apreciezi? Ce zici de un pahar de Mionetto Il Spriz?

Anca, this goes out for you, with all my love – Cin cin!

mionetto mic 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *