Happy anniversary, Glamour!

Una dintre metodele pe care le folosesc ca sa o scot din minți pe Ingrid Teodosiu – designer vestimentar, colegă de apartament, Panda suprem al vieții mele și personaj principal în serialul ”Viața cu Fica” – se numește ”anunțatul pe ultima sută de metri că am nevoie de o ținută”. Așa se face că, deși în mintea mea știam exact ce vreau pentru finala competiției Glamour Street Fashion Show, eu nu aveam rochia cu câteva zile înainte de eveniment. Totul s-a legat piesă cu piesă, ca într-un puzzle: întâi mi-au căzut cu tronc botinele din catifea. La Viena, la showroomul H&M, găsisem full cap-ul, tot de catifea – în nuanța botinelor. Și atunci m-am decis că rochia va avea un aer sport prin detalii precum buzunare, si un fermoar sus pe gât, ca la bluzele de trening. O rochie elegantă din acest material era o alegere previzibilă și anticipam că o să mai fie concurente care o să aleagă același trend – atingeri de catifea. Războiul rozelor s-a sfârșit înainte de a începe deoarece avem norocul să stăm într-o zonă în care se găsesc de toate, inclusiv cel mai mare magazin de țesături din Cluj. La nici cinci minute de noi, s-a deschis magazinul Textil Point și știam că dacă ei nu au ce îmi doresc, având în vedere gama variată de materiale de calitate superioară – majoritatea fiind aduse din Italia – atunci nu găsesc nicăieri. Deși Ingrid visa o catifea galbenă, pe care a și luat-o, în final, pentru piesele din colecția proprie, eu m-am ales cu câțiva metri de catifea neagră. Bine că m-am dus cu Ingrid care îmi spunea exact ce am nevoie, pentru că la un moment dat găsisem în magazin o bucată de blană bleumarin și parcă, parcă se înfiripa ceva între noi (apropo, dacă visați la un guler de blană sau vă treziți pe ultima sută de metri ca mine – magazinul îl găsiți pe Aleea Bibliotecii, numărul 10).

glamour-hbd-3

Două zile mai târziu Ingrid îmi înmâna rochia aproape exact cum o visasem – modelul inițial avea și buzunare, la care am renunțat. Și când să fie cu happy end – primesc un e-mail de la Glamour că trebuie să defilăm în aceeași ținută în care ne-am înscris. Era să leșin. Noroc că într-un final regulamentul s-a schimbat și eu am reușit să defilez în rochia aceasta, nu în costumul de inspirație masculina cu care m-am înscris. Glamour team – you rock! I-am înnebunit pe oamenii aceia cu e-mailuri.

Despre competiție s-au scris multe, însă pentru mine a fost ca o excursie înapoi în curtea liceului: cu the mean girls, the sweethearts, the outsiders and a lot of people that you don`t notice. Am luat locul 4 și sunt mulțumită cu el: atâtea voturi am avut, atât am meritat. Premiul a fost foarte consistent: de la produse Lancome, parfumuri (m-au nimerit perfect cu Modern Muse Nuit – e dulce, greu și îmi amintește de Lolita Lempicka) și diverse vouchere, dintre care cel mai tare mă bucură cel pentru World Class – ”summer body starts in the middle of winter” type of situation. Prin urmare, recomand călduros tuturor să participe și, cel mai important, să se distreze cu toată povestea. Nu ai nimic de pierdut, oricum ai învârti povestea. A doua zi aveam deja două propuneri de colaborări, ceea ce eu consider a fi adevăratul premiu.

crs_5610-550x366

Alături de Laura Călin (liderul meu) și fetele din echipa mea

În urmă cu cinci ani de zile făceam primul meu editorial pentru o revistă – era pentru Glamour. Îmi amintesc și acum cu câtă bucurie a cumpărat mama mea câteva exemplare. Câțiva ani mai târziu m-am aflat printre câștigătoare la competiția de stil pe care o organizează an de an – altă bucurie. Pentru că tot timpul Glamour a pus în cea mai frumoasă lumină oamenii pe care i-a antrenat în proiectele sale – îi doresc cât mai multe ediții printate și mulți ani înainte! Glamour împlinește 10 ani mâine – be sure to send them some love 😀

Thank you – Anca Cheregi for the wonderful pictures; 

Dress by Ingrid Teodosiu; Boots – Zara; Velvet – Textil Point;

Motel Gilau – for being such a good host <3

glamour-hbd

2 Comments

  • Gia Gianina says:

    Imi place mult cum povestesti. Am citit cu atata lejeritate articolul tau si deja imi imaginam anumite scene :)) tu cu blanita albastra, Ingrid care sigur iti spunea “n-ai nevoie de aia” & so on. You are funny, keep it that way! Kisses dear!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *