#RoFashionGivesBack – The Aftermovie

Sunt un om care, dincolo de încredere în sine, are credință. Am crescut știind despre credință că e o încredere neclintită în lucruri care nu se văd, iar atunci când am decis să mă implic în campanii umanitare asta a fost ce m-a făcut să merg mai departe indiferent de ecuațiile necunoscute cu care m-am confruntat. Și întreaga poveste #RoFashionGivesBack este un pachet de lecții de viață pe care le-am primit copleșită de emoții (în fața unor oameni cu care viața n-a fost generoasă) sau cu un gust amar (în fața unor oamenii care au primit totul și nu apreciază nimic). Când cunoști copii care până acum câteva zile locuiau într-un container – stai și te întrebi ce înseamnă să fii cu adevărat un ”influencer”. Și dacă nu poți să ajuți într-un mod palpabil oamenii, în ce traduci likeurile & sharurile de pe rețelele de socializare?

Am demarat acest proiect într-un moment de cumpănă al vieții mele – atunci când aveam resursele financiare cele mai modeste și perspectivele cele mai încețoșate. Însă aveam pasiune, oameni valoroși lângă mine și idei așa că i-am dat drumul. Uitându-mă în spate, cum am construit lucrurile pas cu pas, fără să mă grăbesc – nu îmi dau seama dacă sunt brilliant or plain stupid, pentru că riscurile pe care mi le-am asumat de fiecare dată erau imense. Scriu rândurile acestea uitându-mă la alte campanii umanitare pe care oameni din comunitatea fashion le demarează, dar – oricât de frumos sunt împachetate – they fail pentru că totul e bine până ceri oamenilor să facă ceva în mod real, dincolo de rețelele de socializare. Mi se pare trist. Natura umană m-a dezamăgit de atâtea ori în timpul acestor campanii, dar, de fiecare dată m-am concentrat pe cazuri și pe ce aveam de făcut, spunându-mi că o să renunț și că  ”niciodată nu mai fac așa ceva”, ca în secunda doi să îmi reamintesc că eu nu renunț așa ușor și că ”ba am să mai fac și data viitoare am să fac mai bine!”. Înainte să se termine anul, când îmi pun gândurile în ordine și decid ce învățături iau cu mine în 2017, mă agăț de gândul că D-zeu a avut un plan cu toate. Cu fiecare bănuț adunat, cu fiecare cadou – sunt sigură că toate au ajuns exact acolo unde era mai mare nevoie și că nimic nu a fost întâmplător. #RoFashionGivesBack mi-a reamintit că sunt bogată dincolo de cuvinte, lucru pe care l-am realizat când am început să mulțumesc și să scriu creditele la video: am început cu doi oameni și am sfârșit cu o echipă de aproape douăzeci de colaboratori.

Te invit să dai click pe play și dacă simți că poți să contribui și tu cu ceva – poate o haină pe care nu o mai folosesti, poate niște jucării rămase din copilărie, poate câțiva banuți – nu ezita să arunci o privire pe grupul oficial de pe Facebook, al Fundației ”Dă mai departe”. O să fii surprins(ă) cât de mult poate însemna pentru cineva ceea ce tu consideri puțin.

Pentru un 2017 plin de bunătate,

Fica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *