Rochia kimono – the new basic

La capătul unei scări în spirală, într-o mansardă superbă, se întâmplă magia numită We Love Couture. Stenderele cu piese vestimentare din colecțiile designerilor autohtoni mă ispiteau care mai de care. M-am uitat la fundalul alb și m-am gândit că altădată aș fi fost doar modelul care face lookbook-ul pentru shopul lor online, poate nici nu mi s-ar fi văzut fața. Dar de data aceasta nu numai că urma să mi se vadă chipul, ci mi se dădea voie să îmi fac și vocea auzită. Rămânea doar să îmi aleg subiectul poveștii dintre minunățiile aliniate în fața mea. Rochiile din mătase naturală ale Maiei Rațiu, puloverele cu păsări colibi ale Ioanei Ciolacu, capele din lână naturală ale Nicoletei Obiș sau gențile din piele cu efect de crocodil, semnate de către Wild Inga încercau să mă cucerească și să mă convingă să le aleg. Însă, deși aveam la picioare wonderlandul celor de la We love Couture, eram încă ancorată în realitate și știam exact piesa pe care mi-o doresc de la ei.

we-love-couture-4

Există o dorință de simplificare care apare și se instalează, la un moment dat, fără să îți dai seama. Nu știu dacă e o chestie care vine cu vârsta, dar e legată sigur de acel ”less is more” care s-a lipit de mine în ultimele luni. Așa am ajuns să fiu imună la ”oferte senzaționale” sau la isteria în masă creată de celebra Black Friday. Pentru că încerc să îmi creez un univers bazat pe calitate, nu cantitate (lucru valabil în toate ariile vieții mele), nimic nu se mai achiziționează sub impulsul momentului. Prin urmare, nu mai am senzația că n-am nimic de purtat, că nu sunt în tendințe – ai observat cum magazinele mass market scot în fiecare săptămână ceva nou și, deși cumpărăm/cumpărăm/cumpărăm, tot se creează senzația că nu suntem în ton cu moda? La mine totul trebuie să se integreze perfect alături de celelalte piese existente în garderobă și să nu îmi dea bătăi de cap. Așa m-am decis dinainte că voi pleca de acolo cu o piesă care trebuie să își scoată neapărat the cost per wear și să poată fi purtată des, nu doar la ”ocazii speciale”. Câștigătorul a fost un kimono superb  pe care cei de la We Love Couture s-au asigurat să-l primesc făcut pe dimensiunile mele. Doar unul dintre avantajele de a cumpăra de la ei. Al doilea avantaj major e că șansele ca cineva să poarte aceeași ținută ca și mine la un eveniment se diminuează major, față de cazurile în care aș fi optat pentru magazinele mass market. we-love-couture-1

L-am primit câteva zile mai târziu, într-o cutie albă imensă. Hârtia roz în care era împachetat kimonoul meu cu tentă indigo făcea ca piesa să pară și mai frumoasă decât mi-o aminteam, datorită contrastului. L-am probat peste blugii pe care îi aveam atunci pe mine și singurul lucru care îmi lipsea, ca ținuta să fie perfectă, erau niște stiletto – variantă în care și intenționez să îl port. Pentru poze am ales să renunț la layere că oricum vremea de afară mă determină să tot pun straturi peste straturi de haine și mi-a cam ajuns. Când vremea se va încălzi, am să-l port fără cordon, însă tot cu părul prins pentru că mă duce cu gândul la Asia. Și prietenii mei, care m-au ajutat să realizez aceste poze, au fost încântați de look-ul propus, iar acum, uitându-mă la rezultat, mă întreb de ce nu m-am gândit mai rapid la această coafură care se face din câteva mișcări și o mână de agrafe? Sper să vă placă și vouă ce a ieșit, iar dacă vi-l doriți în garderobă îl găsiți la un click distanță – aici.

we-love-couture-3

we-love-couture-2

Urmează un weekend plin de cumpărături: be wise and support Romanian designers! Spor la cumpărături inspirate.

Love,

Fica

Photos by Anca Cheregi

Assistant – Luana Ghereben

Make-up Silvia Gordan (Fashion Academy)

Hair by Dan Stoica (Fistiq – The Beauty Salon)

Kimono from We Love Couture | Boots by Minelli Boutique

Special thanks to CHIOS Social Lounge for the lovely setting and for having us!

we-love-couture-5

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *